Nov 25

Pravočasnost in točnost sta vrlini, kateri sta v gradbeništvu vredni svojega denarja.

Montažna hiša pozimi

Montažna hiša pozimi

Zagotovo so zamude pri gradnji, povezane s samim vremenom in prav te povzročajo višje stroške dela in obratovanja strojev ter navsezadnje delovne sile.

Tudi končni kupci niso presrečni, če morajo svoje redne najemnine zaradi zamud pri granji nove hiše ali doma, podaljševati in si s tem ustvarjati dodatne stroške.

V najslabšem primeru se celotno finančno tveganje slabega vremena prenese na stranko ali investitorja.

Vsak dan zamujene izgradnje, dodatno stane in nam povzroča dodatno razmetavanje nepotrebnega denarja.

Seveda pa je popolnoma drugače za tiste ljudi, ki se odločijo za gradnjo montažne hiše. Ti ljudje lahko denar celo privarčujejo in to kljub slabemu vremenu. Dež, sneg in zmrzal ni vzrok, da bi odložili gradnjo montažne hiše, če pa že pa je to ponavadi samo za kakšena dan ali dva.

Ali je montažna hiša zgrajena poleti ali pozimi, sploh ni važno. Ker je veliko opravljenega dela ne glede na vreme izvedenega že v proizvodnih objektih in halah samega proizvajalca montažnih hiš. Tam so vnaprej že pripravljene in na suhem shranjene zunanje stene, notranje stene in vsi gradbeni elementi za sestavo kompletne montažne hiše.

Ko se prične dejanska gradnja in sestavljanje montažne hiše, so sestavni deli zaščiteni in prepeljani na mesto v najkrajšem možnem času, ter hitro kot “Lego kocke” sestavljeni z avtodvigalom. Mraz in dež ne motijo nameščanje ter sestavljanje montažnih ekip. Strogi predpisi o zdravju in varnosti pa zagotovljajo, da lahko poteka delo tudi na ledu in snegu, brez odlašanja ter zavlačevanja.

Vir: Aleksander Čeh

  • Share/Bookmark

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

ZelenaOaza