Dec 31

Montažna hiša, ki je bila zgrajena v manj kot 24 urah in je stala manj kot 10.000 evrov

Poceni montažna hiša

Poceni kitajsko blago ni nič novega, temveč realnost, na katero smo že vsi navajeni. Toda, ko zgradijo celo hišo za samo 10.000 € , je takšna gradnja in podjetje vredno posebne pozornosti.

Arhitekturni biro PAO je pred kratkim zgradilo Plugin House montažno hišo za mlade.

To je hiša, ki je sestavljena iz večih nizov montažnih plošč, katere so bilena kraju samem sestavljene v samo nekaj urah s pomočjo “imbus ključev”. Ta dom  in montažno hišo je tako enostavno, postaviti, da lahko montažna dela opravi sorazmerno nekvalificirana skupina ljudi, v manj kot 24 urah. Plugin House montažna hiša je edinstvena v primerjavi z večino montažnih hiš. Dejansko je sestavljena iz okvirja in je bila zgrajena v strukturi obstoječega objekta.

Hiša je bila zgrajena za mlado žensko, ki je želela, da živi na dvorišču obstoječe hiše, katera je bila v zelo slabem stanju. Tako se je odločila, da poruši večino obstoječega objekta in na istem mestu postavi montažni dom kot podaljšek. Ob tem se je izkazalo, da je to zelo poceni in preprosta struktura katera se lahko uporablja v različnih situacijah.

Notranja velikost montažne hiše je 28 kvadratnih metrov, kateri metri pa se dejansko lahko štejejo kot “pravljica”, če upoštevamo dejstvo, v kako majhnih stanovanjih prebivalci Pekinga živijo in stanejo 30-krat več kot ta montažna hiša. Montažna hiša ima integrirano visokostropno višino dnevne sobe, prostorno kuhinjo ter velika okna.

Ker v soseski, kjer je hiša ni kanalizacije,  je Plugin montažna hiša opremljena z lastnim WC in tuš sistemom. Toda največja posebnost hiše je zagotovo ravna streha hiše, ki ima v lasti teraso s čudovitim pogledom na mesto.

Video:

Mrs. Fan’s Plugin House from Pido Pao on Vimeo.

Vir: Aleksander Čeh (montazne-hise-on.net)

  • Share/Bookmark

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

ZelenaOaza